Paypal on yksi maailman suosituimmista maksutavoista, jonka lähes jokainen nettikauppa tarjoaa maksuvaihtoehdoksi. Paypal-tilin rekisteröiminen onnistuu nopeasti keneltä tahansa, ja palvelua käyttäen vältät antamasta omia henkilökohtaisia maksutietojasi vieraille nettisivuille. Paypalilla riittää lukemattomia erilaisia käyttökohteita!
Tällä sivulla Ostopossu käy läpi Paypal-nettilompakon perustiedot ja kertoo, kuinka palveluun rekisteröidytään!
Paypal-tilin avaaminen
Saadaksesi Paypalin käyttöön ja maksaaksesi sillä esimerkiksi nettikaupoissa, on sinun luotava palveluun ensin käyttäjätili. Rekisteröityminen tapahtuu Paypalin omilla verkkosivuilla, jotka toimivat turvallisesti suomeksi. Heti etusivulla on suuri ’Rekisteröidy ilmaiseksi’ -painike, josta prosessi lähtee liikkeelle seuraavin vaihein:
- Valitse ensin, rekisteröitkö henkilökohtaisen vai yritystilin
- Syötä puhelinnumerosi
- Syötä vastaanottamasi koodi
- Syötä loput vaaditut tiedot
- Keksi käyttäjätilillesi salasana
Kun nämä tiedot ovat syötetty, on käyttäjätilin rekisteröiminen valmis!
Maksaaksesi Paypal-nettilompakolla esimerkiksi kiinalaisissa verkkokaupoissa, on sinun siirrettävä lompakkoon ensin rahaa. Tämä onnistuu joko maksukortin välityksellä, tai Trustlyn avulla suoraan kotimaiselta pankkitililtäsi. Molemmille menetelmillä varat siirtyvät lompakkoosi ilman viiveitä. Halutessasi voit pitää Paypal-tililläsi useita eri valuuttoja, mikäli käytät lompakkoasi maksamiseen esimerkiksi yhdysvaltalaisissa nettikaupoissa.
Mikäli tiliäsi käytetään aktiivisesti, saattaa Paypal pyytää sinua vahvistamaan käyttäjätilisi kansainvälisten määräysten täyttämiseksi. Käytännössä tämä tapahtuu toimittamalla Paypalille kuva henkilöllisyystodistuksesta, sekä kotiin tulleesta virallisesta kirjeestä osoitteen vahvistamiseksi.
Paypal nettilompakon käyttäminen
Paypal-nettilompakon käyttäminen nettimaksamisessa on niin helppoa, että luottokortti ja pitkien numerorimpsujen näpyttely saattavat nopeasti jäädä kakkoseksi. Paypalin hyväksyvät maksuvaihtoehdoksi lähes poikkeuksetta kaikki maailman nettikaupat, sillä palvelu on juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu.
Valittuasi nettikaupan maksutapavaihtoehdoista Paypalin, ei sinun tarvitse kuin syöttää käyttäjätilillesi rekisteröity sähköpostiosoite sekä salasanasi. Hieman summasta riippuen Paypal pyytää tätä nykyä lähes poikkeuksetta vahvistamaan maksut puhelinnumeroosi lähetettävän koodin avulla. Vaihtoehtoisesti Paypal voi myös soittaa puhelinnumeroosi ja kertoa koodin tätä kautta.
Kun maksu on vahvistettu, vähennetään maksamasi summa Paypal-tilisi saldosta ja tilauksesi siirtyy eteenpäin. Sinun ei siis missään vaiheessa tarvitse luovuttaa nettikaupalle mitään omia tietojasi, joskin AliExpressin kaltaiset suositut nettikaupat varsin turvallisia paikkoja ovatkin.
Paypal-tilin hallitseminen käy helposti sovelluskaupoista ladattavan mobiilisovelluksen avulla. Kun olet tallettanut nettilompakkoosi kerran rahaa, jäävät maksutietosi talteen, ja tulevilla kerroilla rahan tallettaminen sujuu parilla painalluksella.
Paypal Suomi – missä voin maksaa Paypalilla?
Suomessa Paypal on syystä tai toisesta läpi vuosien ollut aina suhteellisen tuntematon maksumenetelmä, vaikka maailmalla sitä on käytetty maksamiseen jo useiden vuosien ajan. Nyt palvelu toimii kuitenkin kotimaisella kielellä, ja rahansiirrot onnistuvat suomalaisista pankeista.
Voit maksaa Paypalilla lähes poikkeuksetta missä tahansa kansainvälisissä nettikaupoissa. Paypal on huomattavasti yleisempi kuin kilpaileva palvelu Skrill – itse asiassa Paypal taistelee maailmalla nettikauppojen herruudesta samalla viivalla luottokorttien kanssa.
Suomalaiset verkkokaupat hyväksyvät Paypalin vaihtelevasti. Hiljalleen tämä kansainvälinen jätti on tehnyt tuloaan myös kotimaisiin kauppoihin, mutta esimerkiksi Verkkokauppa ei ainakaan toistaiseksi hyväksy Paypal-maksuja.
Paypal onkin ehdottomasti paras vaihtoehto nimenomaan ulkomaisia verkkokauppoja suosivalle!
Paypal-maksut ja niiden kustannukset
Yksi Paypalin parhaista puolista on sen todella alhaiset tai jopa olemattomat kulut, minkä vuoksi Paypal on luottokorttia parempi vaihtoehto esimerkiksi eBayssa maksettaessa. Loppukäyttäjälle, eli sinulle, palvelun käyttö on käytännössä kaikissa tapauksissa. Tämä koskee niin rahan siirtämistä nettilompakkoosi, rahan siirtämistä pois lompakosta sekä maksuja nettikaupoissa.
Kuluja aiheutuu silloin, jos haluat siirtää esimerkiksi pankkitilillesi eri valuuttaa, kuin mitä Paypal-tililläsi on. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi yhdysvaltain dollarien siirtämistä suomalaiselle eurotilille. Valuuttamuunnosten hinnasto on nähtävissä Paypalin sivuilla, ja tähän kannattaa perehtyä etukäteen, mikäli aiot pelata useiden eri valuuttojen kanssa.
Ostopossun kokemuksia Paypalista
Ostopossun tiimillä on ainoastaan positiivisia kokemuksia kyseisestä palvelusta. Paypal on kehitetty maksutavaksi nimenomaan nettikauppoihin, ja poikkeuksetta kaikki suuret verkkokaupat aina Amazonin kaltaisia jättiläisiä myöten hyväksyvät tämän maksutavan.
Käyttäjätilin rekisteröiminen palveluun käy mukavan sutjakkaaksi ja suomenkielinen sivusto sekä mobiiliapplikaatio ovat mukava plussa verrattuna esimerkiksi vastaavaan Skrill-palveluun. Myös maksukortin liittämisestä lompakkoon ja verkkopankkitalletuksista on tehty niin helppoja, että rahaa lompakkoon on mahdollista tarpeen tullen siirtää vain muutamalla painalluksella.
Arvostamme myös sitä, että Paypalin ansiosta nettikaupoille ei tarvitse kertoa omia herkkäluontoisia maksutietoja, kuten luottokortin numeroa. Gearbest , AliExpress, eBay ja muut jättiläiset ovat kaikki lähes sataprosenttisen luotettavia, mutta on silti aina parempi, mitä vähemmän omia maksutietojaan joutuu eri paikkoihin kertomaan.
Yhteenveto
Mikäli aikeenasi on shoppailla ulkomaisissa nettikaupoissa, on Paypal on enemmän kuin järkevä ratkaisu. Monet suomalaiset tekevät vaateostoksia esimerkiksi Milanoo-vaatekaupassa , jonka valikoimiin eivät verkkomaksut kotimaisista pankeista kuulu. Tällöin vaihtoehtoinasi ovat Paypal sekä luottokortit, joista ensiksi mainittu on selvästi nopeampi.
Kotimaan nettishoppailijalle Paypal sen sijaan on melko hyödytön ratkaisu, sillä toistaiseksi suomalaiset verkkokaupat hyväksyvät Paypal-maksuja todella kankeasti. Tämä johtunee siitä, että Suomessa on totuttu käyttämään maksamisessa pääasiassa suoria verkkopankkimaksuja, eikä suomalaisiin nettikauppoihin ole luottamuspulasta johtuen ollut tarvetta kehittää vaihtoehtoisia maksumenetelmiä.